Sunday, March 22, 2015

SEK DATO JAAFAR (SDJ)... KEHEBATAN BERMULA!

Salam Hormat

Baru2 ini tanpa disangka bertemu dengan kawan lama semasa di alam persekolahan... err bertemu di FB iaitu saudara Nasir Hussin. Sir terputus hubungan selepas berpindah ke Butterworth pada tahun Nov 1986 selepas tamat tingkat 4. Yang kekal berhubungan hanyalah seorang sahabat bernama Marie Omar. 

Seingat sir pernah terserempak dengan saudara Nasir semasa di UTM, Skudai tetapi tidak sempat berbual panjang. Itu yang pertama dan terakhir semasa di universiti!


Huhu tak ingat darjah berapa (darjah 2 kot) - Gambar insan dari sdr Jaafar
Cuba teka yang mana sir iye?

Yang menariknya sir dimasukkan ke Whatsapp Group "SDJ" di mana sir bertemu dengan seorang lagi kawan yang sama2 membesar dari sekolah rendah yang sama iaitu Sekolah Temenggung Abdul Rahman (STAR 1)... saudara Jaafar. Lama juga mencari akhirnya bertemu ... yang menariknya bertemu sehari selepas hari lahir beliau. Barangkali juga hadiah dari Allah swt. 

Ramai juga yang ingat dan menyapa dalam group ... "yang kecik2 putih tu..." tetapi sedihnya sir hanya ingat beberapa orang aje ... huhuhu.... yang pasti dalam ingatan Marie, Nasir, Faizul, Nazri, Nirwan, Jaafar, Budin...


Sweet 17'

Iyelah hampir 28 tahun tak pernah berjumpa pasti masing2 sudah mempunyai nilai kehidupan sendiri. Yang pasti nilai persahabatan tidak pernah dilupakan ... sesungguhnya Dia Maha Kuasa atas hambanya dan di bawah kuasaNya terjadi perpisahan dan pertemuaan. 

Ada cerita masa dulu2 juga di sini.... BICARA TANPA NAMANoordin Khalid

3 comments:

 1. Teringat juga kisah mandi laut di pantai Stulang

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ha ha ha .... selama aje walaupun tak tau berenang....

   Delete
 2. Lainnya muka sir masa muda :)

  ReplyDelete