Thursday, January 31, 2013

Kawin kuasa dua ...

Sembang2 orang lelaki ... bila 'sekopi' atau 'teh tarik' ada ketika terjadi perubualan tentang 'Kawin Kuasa Dua' ...kalau mulanya sunyi sesuatu perjumpaan pasti rancak bila masuk bab ini .... persoalannya berani kah?

Dan jawapan yang biasanya kedengaran adalah 'Bini aku tak takut aku....'

Terjadi sebuah persoalan tentang seorang yang mula memasang hati untuk itu melalui seorang sahabat ....

Sahabat, "Sir, kawan saya ni nak kawin tapi berserabut dengan bermacam2 masalah ...sir bagi nasihat la ..."

MASALAH-1

'Biasalah jika nak kawin kuasa dua je yang ada masalah .... ha ha ha ...nasihat aku jika serius nak kawin mesti inform isteri pertama..."

Sahabat, "nak mampuih .... "

"Berani buat berani lah tanggung ... ini kerana jangka panjang silap2 dia mati ..anak isteri pertama kawin dengan anak isteri kedua ... dah jadi huruhara keturunan!!"

MASALAH-2

"Jika dia berani cakap selesai lah masalah... tak gitu?!"

Sahabat, "apa maksud Sir, selesai masalah?"

" ....dah cakap bermakna bukan masalah dia tapi masalah wife dia lah ...setuju ke tidak!! Dan setuju ke tidak ...bukan persoalannya  .... atas hak dia la nak proceed ke tidak"

Sahabat, "Jika wife dia tak setuju dan mintak cerai ?!"

MASALAH-3

"Jika itu berlaku, itu masalah mereka berdua ... terutamanya yang dah ada anak ..."

Sahabat, "So ..."

TIADA MASALAH

"Bukan masalah Sir, lantak dia la .... ha ha ha ...jawapannya senang ...jangan mula dengan masalah pertama tadi"

Secara logiknya, ini formula math untuk masalah dalam sesuatu perkawinan adalah ...



"JIka X= 1 maka 1 la kot?! Jika X = 3  maka 27 dok gitu ...may be betul may be salah tapi yang pasti X=1 pun dah cukup dengan masalah .... nak tambah masalah?!"


"Mamak, kopi tongkat Ali ....wonee ..... "

No comments:

Post a Comment