Tuesday, January 19, 2016

Smarts Defensive System SDS bersama Projek IQRA'

Salam 

Berkongsi ilmu mempertahankan diri berasaskan Smarts Defensive System SDS bersama team dari Projek IQRA'. Seramai hampir 20 peserta telah hadir mengikuti program separuh hari bersama saya dan Sir Sharifudin Mamat.

Syabas Semua

Dari Puan Sharifah Sharina Syed Aswad
Self defense ialah satu ilmu yang mesti dipelajari oleh semua orang. Teknik Smart Defensive System yang dikendalikan oleh SirNoordin Khalid untuk sukarelawan Projek Iqra ' hari ini sangat menarik.
Rupanya ada banyak teknik mudah dan tidak memerlukan skill tinggi untuk menyelamatkan diri ketika diserang. Pertama kali mempelajari kemahiran self defense. Para sukarelawan juga sangat bersemangat hari ini.
Kemahiran ini penting untuk sukarelawan Projek Iqra ' kerana mereka akan terdedah kepada pelbagai jenis bahaya bukan sahaja semasa bertugas, tetapi juga semasa menjalani kehidupan seharian.
Saya beri 5 bintang untuk kursus kendalian SmartsCoach ini. Insya'Allah kita akan sambung ke siri kedua nanti smile emoticon
Teori Kelas

Basic Controlling Technique

Alhamdulillah maklum balas yang positif dari peserta2 program. Semoga dapat dipraktiskan dan memberi manfaat dalam menambah kemahiran diri. 

Power Test

Kelas Teori 
- Taklimat keselamatan, Anatomi Tubuh Badan Manusia, Teknik Menambah Kekuatan Dalaman dll

Kelas Praktikal
- Basic Hand Grabbing, Shoulder Grabbing, Neck Grabbing, Bear Hug dan Ground Technique


Passion 

Simple Ground Technique

Practise make perfect! 

Semoga berjumpa lagi di program SDS Level-2.

Sir Noordin 
Makati City 

No comments:

Post a Comment