Friday, April 4, 2014

Kemaskini Marathon March 2014!

Salam Hormat 


Agak lama sir tidak mengemaskini blog ini disebabkan beberapa perkara yang tidak dapat dielakkan. Ternyata bulan March ini juga titik tolak perjalanan kareer samada 'stay' atau 'berhijrah'. Ternyata bukanlah suatu keputusan yang mudah... disamping itu, sir telah mula secara serius membentuk Smarts Coach menjadi sebuah syarikat yang mempunyai pekerja tetap dimana komitmen untuk mengukuhkan pendapatan syarikat juga menjadi keutamaan. Berhijrah! 

"Berubah tidak bermakna bertambah baik tetapi untuk bertambah baik kita perlu berubah!"

Setelah memikirkan secara serius, keputusan untuk berhijrah juga muktamad walaupun ditawarkan dengan tawaran yang 'tidak logik' untuk ditolak. Seyakinnya keputusan ini juga dariNya. Semoga dipermudahkan agar niat untuk membina 'jejak langkah luarbiasa' menjadi kenyataan. 

Smarts Coach... 


Alhamdulillah di bawah pengurusan Pengarah Urusamerangkap Pengarah Pemasaran Smarts Coach, En Jamsari Bachtiar dibantu En Mohd Barzah telah mula melebarkan pemasaran dengan lebih agresif. Sebagai permulaan dua buah sekolah telah mengikuti program Sekolah Angkat Smarts Coach iaitu SK Bukit Beruntung dan SMK Bukit Sentosa dimana Smarts Coach akan bertanggungjawap dalam kemajuan akademik sekolah-sekolah berikut. Kami juga mendapat cadangan dari wakil ahli Parlimen Hulu Selangor agar mengambil dua sekolah angkat bagi setiap DUN. Agak terharu dengan kepercayaan yang diberikan walau bagaimanapun kami sedang merangka strategi agar permintaan ini dapat dilaksanakan dengan baik. Insyallah. Seminar Zero To Hero bagi pelajar tahun 6 di SK Bukit Beruntung

Bagi memastikan kualiti yang tinggi, Smarts Coach juga menghantar pasukan faslitator menghadiri kursus Professional Associate Certified Trainers (PACT) anjuran Fadzilah Kamsah Academy selama 5 hari yang diketuai oleh Dato' Dr Hj Mohd Fadzilah Kamsah, Dr Tengku Asmadi dan Tuan Hj Tajodin. 

Boleh baca di blog Kak Dell - Kursus PACT


Syarikat korporat juga tidak ketinggalan dimana program Minda Kreatif Smarts selama 2 hari telah dijalankan di BERNAMA yang diketuai oleh Mentor Utama Kamarul Azhar Abd Rahman. Program ini dihadiri seramai 30 peserta yang terdiri dari Editor dan Wartawan. Tahniah! 


Sir juga diberi peluang untuk ke udara di BERNAMA Radio24 dalam rancangan Ala Carte Pagi untuk ditemubual tentang Smarts IMPIAN dan Sistem Defensive Smarts (SDS). 


Juga tidak lupa Kem Motivasi Zero To Hero selama 3 hari 2 malam di Nur Laman Bestari sebagai program cuti sekolah bagi yang berumur 10 tahun - 17 tahun. Kem ini merupakan kem perkongsian ilmu dari DMFK bagi memantapkan motivasi, Sir berkongsi rahsia daripada corot menjadi pakar dunia serta dibantu oleh Mentor Kamarul Azhar Abd Rahman yang juga merupakan pengamal NLP. Setiap fasilitator yang bertugas bertanggungjawap untuk memberi taklimat ringkas perkembangan peserta kepada ibubapa. Ternyata ini memberi ruang kepada ibubapa untuk mengenali anak-anak mereka lebih mendalam juga fasilitator yang bertugas agar dapat terus berkomunikasi selepas kem tersebut. 

Maklumat lanjut boleh dibaca di blog Kak Dell - Kem Motivasi Zero To Hero


Sekalung tahniah kepada semua yang terlibat terutamanya Kem Komandan En Abu Barzah, Kak Dell, Enaliza, Kak Nell, Lisa, Kak Zazah dan Mak Teh Azlinei. Tidak lupa juga En Jamsari dan En Kamarul Azhar. 


Akhir sekali, buku RAHSIA 100 IMPIAN: DARIPADA COROT MENJADI PAKAR yang sir usahakan selama ini dengan dibantu oleh Kak Dell telah siap sepenuhnya. Alhamdulillah pada 7 March 2014 kami telah menandatangani perjanjian penerbitan dengan syarikat Jootawan Group Sdn Bhd dan akan diterbitkan pada akhir bulan April ini. Terimakasih di atas kesudian DMFK memberi prakata dalam buku kami. 

Insyallah. 

Boleh baca: Buku Pertama Dell bersama Seorang Motivator 

Jangan lupa dapat buku tersebut apabila diterbitkan nanti. 

Sebarang pertanyaan boleh email kepada impian@smartscoach.com 

Sekadar ini sahaja buat masa ini, semoga memberi maklumat terkini dan manfaat kepada semua. Amin.

SirNoordin Khalid
Bukit Beruntung

No comments:

Post a Comment