Monday, October 7, 2013

White Water Rafting 5hb October 2013

Salam

Agak sekian lamanya tidak melakukan aktiviti lasak, tetiba terasa gian untuk merasa 'adrenaline' ... kami merancang untuk melakukan 'White Water Rafting' sekali lagi. Untuk kali ini kami menunggu maklumat air besar dan deras dari En Jay, Adeline Resort, Gopeng, Perak. 


Akhirnya maklumat yang dinantikan tiba, perasaan 'ghairah' semakin membuak-buak untuk mencabar diri dan rakan-rakan seperjuangan. Antara yang berani menyahut cabaran adalah Cik Bro dan isteri, Sarah dan Ashar, TokPin, Abu, Cgu Yusa, Ali Prime dan Sley ... 

Hujan lebat pada malam sebelumnya telah menambah lagi kederasan air serta cabaran untuk mengatasi jeram-jeram yang terdapat di Sungai Kapar sejauh 7 km. 

Bot pertama .... Sir, Zazah, Kamarul dan Norizan

Bot kedua ... Ashar, Sarah, TokPin dan Abu 

Bot ini melalui pengalaman yang paling menarik sehingga enam kali terbalik ada ada yang terperangkap di bawah bot... 

Bot ketiga ... Sley, CguYusa dan Ali Prime 


Yang menarik kali ini, Sir tercampak keluar dan 'caught by camera' ... sesak gak nafas walaupun cuba mengawal perasan panik ... kaptain Arman ketawa besar! ha ha ha pasal dia kali kali ini kena bawa baik-baik pasal ada peserta baru takut panik. Sempat juga Kaptain Arman pekena Sir ...huhuhuApa-apa pengalaman kali ini agak mencabar dan menarik .... buih-buih putih kelihatan hampir sepanjang aliran sungai ...

Kami juga 'rafting' bersama-sama dengan sekumpulan dari Sg Petani, Kedah.

Peserta terbaik 'Rafting' kali ini jatuh kepada Kak Norizan sehingga CikBro terasa amat aman disepanjang perjalanan tersebut... hihihih! Akhirnya penyampaian sijil "You A Rafter" ..

Syok giler!! 

Kepada yang berminat untuk mencuba 'White Water Rafting' secara kumpulan boleh email ke impian@smartscoach.com 

SirNoordin
5hb October 2013


No comments:

Post a Comment