Sunday, June 7, 2009

Perkelahan SMARTS Pangkor... Training

Training di Pangkor mengingatkan aku tahun 1992 dimana aku mula2 join Persatuan Taekwondo UTMKL setelah "malas berTKD" selepas pindah dari UTM Skudai. Sharifudin (la ni Sir) mula2 datang dan approach aku suruh start semula Taekwondo disebabkan Tournament dan hampir kesemua budak2 bujang rumah masuk Tournament tersebut (pasal rumah bujang aku dulu hampir semua main martial arts).

Selepas tournament tu ...aktiviti cuti semester adalah Perkhemahan di Pulau Pangkor ...gabungan UTMKL dan UTM Skudai... ramai siul!! Kami berkhemah di Teluk Gedung (hampir 2km berjalan kedalam hutan)... dimana aku dan Agus (Sir...mana ntah hilang) pergi cari budah hilang! Hampehh h ...habis satu badan aku luka2 termasuk lubuk ular sawa. Lain kali citer....

Berbalik kepada SMARTS Pangkor ... lihat gambar2 kami training di pantai Teluk Nipah ... ibu-ibu SMARTS juga tidak ketinggalan mengikuti training ... agak syok dapat main lambung2 dan berguling dipasir ... tak gitu?! Kami memfokuskan latihan 'throwing technique' ... syok la pulak main kat pasirkan... he he he

Mulanya adik2 SMARTS begitu semangat dalam latihan ... selepas 1/2 jam mata sudah mula melihat ombak laut yang memanggil2 ... sebenornya bukan adik2 aje yang nak mandi laut ... sir2 pun tak tahan jugak. Nanti kita citer depa mandi kat Pulau Giam (kira Giligan Island la)

Syoknya 'John Taliban' bermain pasir .... semua volunteer nak dijatuhkan ... best!

Habis training, sir2 juga mengambil kesempatan untuk bergambar ... aku dimaklumkan oleh pengarah, kita ada extra budget untuk sewa bot 'round island' dan mandi di Pulau Giam ...jernih beb ... habis training semua lari balik..tukar baju mandi ...kita enjoy!!
Entry lain tentang SMARTS Pangkor dapat dilayari di

No comments:

Post a Comment