Sunday, April 5, 2009

Motivasi Luarbiasa Cemerlang Al Amin 3~4hb Apr

Alhamdulillah program motivasi "Luarbiasa Cemerlang" telah selamat dilaksanakan pada 3hb dan 4hb April 2009 (2 hari 1 malam). Program motivasi ini adalah program bersama Smarts dan AhadanCoach - En. Kamarul (CikBro), Kak Izan serta Sir Noordin. Program motivasi ini mendapat penyertaan seramai 61 orang pelajar2 Al-Amin. Program ini dimulakan pada jam 2:30 petang di Dewan Sri Integrasi Al-Amin.

Program motivasi ini bertujuan untuk membentuk sikap2 pelajar cemerlang, teknik2 pembelajaran effektif serta kerohanian. Gambar2 di bawah adalah antara aktiviti2 yang dijalan.

Latihan Dalam Kumpulan (LDK) juga dilaksanakan bagi memantapkan persefahaman diantara pelajar2 serta menguji sikap kepimpinan pelajar2. Aku telah diamanahkan oleh gurubesar, Ustazah Norliza untuk mengendalikan forum bagi ibubapa pelajar2 tahun 6.

Sebenarnya agak berat bagi aku untuk mengendalikan forum ini yang bertujuan untuk meletakkan "expectation" pada tempatnya bagi ibubapa dan guru2 al-amin. Agak gugup diawal bicara namun dengan izin Allah segalanya berjalan dengan lancar.

Di akhir program, sentuhan terakhir CikBro telah membuatkan kesemua pelajar2 tidak dapat menahan airmata terus menangis tanpa henti2. Di ketika ini, ibubapa dijemput masuk ke dewan tanpa disedari oleh pelajar2 dimana pelajar2 begitu sebak menulis "akujanji" buat diri sendiri, ibubapa dan guru2. Tangisan begitu memilukan hati2 yang mendengar betapa ikhlasnya pelajar2 ini menulisnya... juga tanpa disedari ada ibubapa yang juga tidak mampu menahan airmata bercucuran.

Begitu syahdunya wajah2 pelajar penuh keikhlasan dan keinsafan untuk berubah kepada lebih cemerlang. Terus berjanji untuk mentaati ibubapa dan guru2 dan moga berkekalan dalam janji. Insyallah.
Selepas itu, aku terus ke kelas Taekwondo aku dan 3 pelajar dari Al-Amin juga menghadiri kelas aku petang itu nampaknya masih merah mata dan kesyahduan.
------------------------------------------sekian--------------------------------------
Insyallah Smarts bersama AhadanCoach akan menganjurkan Program Motivasi (public program) dalam masa terdekat ini. Jika ada yang berminat, boleh hubungi SirNoordin.

No comments:

Post a Comment