Monday, March 2, 2009

Keazamanmu vs kemampuanku ...

"Sir, kami semua dah sepakat nak extra kelas untuk dewasa. Bayar lebih pun tak pe!!", kata abang Anwar. Aku kira pastinya dia mewakili sahabat2 yang lain dalam kelas dewasa.

Ini merupakan kali kedua dia syorkan kepada aku... terimakasih banyak2 dan aku amat menyanyungi keazaman mereka ini. Cuma buat masa ini aku tak mampu menunaikannya... antaranya, aku belum mempunyai jurulatih yang mencukupi yang dapat cover during week day. Aku tak mahu kelas diadakan hanya sekadar melepas batuk ditangga! Minggu ini ada ... minggu depan ntah kan ada ke tidak...

Disamping itu, muslimat Bukit Sentosa juga telah menyatakan keinginan untuk kelas dewasa wanita... dalam fikiran aku, sapa yang boleh mengajar eik?! Bila ... may be Sabtu dan Ahad pagi la?! Masih belum terjawap oleh ku. Fening la...

Sri Integrasi Al-Amin ...

Aku telah menolak kelas ini hanya kerana aku tak mampu mengendalikannya semasa hari kerja ... tetapi atas perbincangan aku, Ustaz Azim dan Ustazah Norliza (gurubesar) akhirnya aku menerima Kelab Taekwondo Al-Amin dengan beberapa syarat. Alhamdulillah begitu lah persepakatan bersama. Kelasnya setiap Jumaat 4.00 petang.

Cuma yang dapat aku nyatakan disini ... terimakasih buat teman2 yang membantu ku, pelatih2 yang mempunyai keazaman yang tinggi baik kanak2 (dan ibubapa) mahupun dewasa (suami dan isteri) ...

Dan setiap minggu ada sahaja pelatih baru mendaftar ...terpaksalah aku memikirkan kualiti vs kuantiti pula ...

No comments:

Post a Comment