Thursday, February 19, 2009

Ayasu Koru Obi dan Adam TKD

Citer yang sama cuma tempat aje yang berbeza ...

Dah banyak kali juga aku dengar citer2 Taekwondo sekolah2 dari jurusan itu. Kekadang kasihan tengok anak2 itu yang ingin belajar tapi diajar sekadar melepas batuk ditangga. Tengok ini dari Ayasu Koru Obi dan Adam.

Sejak aku berpindah ke Dojang baru ... separuh dari student baru aku adalah dari Taekwondo jurusan sekolah. Ada juga dikalangan student aku dah b/belt tapi sungguh mengharukan. Bukan niat menjatuhkan tetapi itu adalah realiti. (bukanlah semua macam itu kan?!)

Yang terbaru, kakaknya sudah talipinggang hijau dan adik talipinggang kuning ... kedua2nya, genggam penumbuk pun masih tak betul apatah lagi tendangan2 lain. Parentnya ternyata sangat tidak puashati dengan pencapaian anak2nya kerana mengikutnya setiap 2 bulan grading test.

Terpaksa aku jelaskan satu per satu ... antaranya ada student aku dah 2 tahun masih pada peringkat yang sama hanya kerana belum mencapai tahap yang aku sepatutnya - kita melihat dari segi fizikal, kemahiran, muscle development, umur, disipilin etc...

Sama tak Ayasu? Adam? Ayah Dins? Ayah Pin?
Kasihan kan...

No comments:

Post a Comment